ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΣΟΚ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

2011-04-28 18:52

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου

 

Καταναλωτικών οργανώσεων

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ με έδρα την Αθήνα, οδός Ραγκαβή 101 τηλ. 2106457133, 6977417052

 ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ με

έδρα την Αθήνα, οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 13

τηλ. 11711,  2103632443

_----------------------------------------------------------

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε τα τόσα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες δανειολήπτες και με την ενασχόλησή μας έχουμε θίξει στα μέσα ενημέρωσης, έχουμε προτείνει κάποιες βασικές λύσεις έτσι ώστε να μην νιώθουμε ότι είμαστε ξεκομμένοι από το κρίκο της αλυσίδας που δένει όλο το πιστωτικό σύστημα και αποτελείται από το τρίπτυχο Πολιτεία-Τράπεζες-Δανειολήπτες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της προφανούς οικονομικής κρίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποιες από τις βασικές προτάσεις μας.

 

 

Α) Να μην γίνεται κανείς πλειστηριασμός για οφειλές κάτω από 30.000 ευρώ όταν πρόκειται για πρώτη κατοικία δανειοληπτών ακόμη και αυτά αν είναι προσημειωμένα.

Β) Η συνολική οφειλή του οποιουδήποτε δανειολήπτη να μην μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού δανείου, αντί του τριπλάσιου που ισχύει σήμερα μόνο για τους αγρότες.

Γ) Όταν μειώνονται τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μειώνονται και τα επιτόκια δανεισμού και στην Ελλάδα και να τιμωρείται η αδράνεια των τραπεζών.

Δ) Για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποπληρωμής, ιδιαίτερα για αυτούς που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ΕΥΡΩ ( γενιά 700 ΕΥΡΩ), για νέα ζευγάρια, για αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, να έχουν δικαίωμα να επιμηκύνουν τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου τους, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και να επιβαρύνεται μέρος του τοκοχρεολυσίου τους το ελληνικό δημόσιο.

ΣΤ) Να επιστραφούν πίσω στους δανειολήπτες χωρίς να αναγκάζονται να προσφεύγουν δικαστικώς ότι κρίθηκε παράνομο και καταχρηστικό , όπως τα   ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ που πλήρωσαν στις Τράπεζες σύμφωνα με συμβάσεις δανείου,καθώς και οι ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ( ΠΕΝΑΛΤΙ) και εισέπραξαν οι Τράπεζες όταν κάποιος καταναλωτής καταβάλλει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό και εξοφλεί πριν τη λήξη των δανείων.

Ζ) Να μην  καταβάλουν οι δανειολήπτες -καταναλωτές προς τις τράπεζες τα τέλη εγγραφής και έξοδα εγγραφής εμπράγματων δικαιωμάτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο καινα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τυχόν μονομερώς εισπραχθέντα ποσά εκ μέρους των τραπεζών.

    Επειδή γνωρίζουμε το μεγάλο ενδιαφέρον του κινήματός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ιδιαίτερα το δικό σας ενδιαφέρον για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, θα τολμούσαμε να ζητήσουμε μία συνάντηση μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε τις θέσεις και απόψεις των καταναλωτικών οργανώσεών μας, που είναι από τις μεγαλύτερες σε θέματα που αγγίζουν καταναλωτικά κινήματα.

 

 Γνωρίζοντας την ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ στην αγωνία για τον καθημερινό μόχθο του αδυνάμου δανειολήπτη , ελπίζουμε στην όσο πιο σύντομή συνάντησή μας , έτσι ώστε κάποιες από τις προτάσεις μας να ενσωματώσετε στο κυβερνητικό πρόγραμμά σας και για να μην ξαναζήσουμε ασύδοτες και ανέλεγκτες τις Τράπεζες στη συμπεριφορά τους έναντι των 2.500.000 δανειοληπτών της χώρας μας.     

 

Με τιμή, Αθήνα 4-5-2009

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ      ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

 

 

 

ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

—————

Πίσω